Monday, March 15, 2010

Paar märtsikuist tegemist

15. veebruarist 5. märtsini 2010 oli Vormsi raamatukogus üleval X Nukitsa konkursi raamatute näitus. Teatavasti eraldatakse sel konkursil raamatud kahte kategooriasse -
1) võistleb kirjanik, kus ühtekokku oli nimekirjas 180 raamatut, millest Vormsil leidus 25 raamatut.
2) võistleb kunstnik, kus ühtekokku osales 234 raamatut ning millest Vormsi raamatukogus oli esindatud vaid 29 raamatut.
Näitus oli heaks võimaluseks tutvustada ühtsemalt kahe viimase aasta uuemat laste- ja noortekirjandust ning pälvis külastajate hulgas üsna suurt tähelepanu. Peale näituse mahavõtmist on näitusel olnud raamatute laenutuste arv mõnevõrra suurenenud. Kahjuks ei soovinud inimesed kuigivõrd raamatuid hinnata, mis oli ju samuti üheks Nukitsa konkursi eesmärgiks - leida kahe viimase aasta parim omamaine lastekirjanik ning- kunstnik. Aga hindamise huvi on Vormsil olnud leige ka varasematel Nukitsa aastatel ja võib rahul olla ju sellegagi, et rahva huvi teatud tüüpi kirjanduse vastu on taas mõneks ajaks tõstetud.


Väike EELREKLAAM ka.

20. märtsil 2010 on toimumas Vormsi kultuuri päev.

See algab kell 13.00 Vormsi kultuurimajas. Kavas on erinevad Vormsiteemalised loengud, mälestused, mille vahele on põimitud muusikalisi etteasteid. Avatud on kooli käsitööklass, näha saab vanade esemete näitust ning käsitööd saab kohapealt ka kaasa osta.
Kell 19.00 on kõrtsis õhtune kontsert, kus astuvad üles erinevad noorte- ja muusikakollektiivid.
Kõik huvilised on oodatud!

No comments:

Post a Comment